Cum sa joci tableJoaca la pariuri si ia BONUSUL INITIAL de 100%

Stii sa dai cu zarul la table? Daca nu, afla aici

Inainte de a patrunde mai adanc in lumea jocului de table, sa luam pentru inceput evolutia acestuia. Jocul de table este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi si populare jocuri din intreaga lume. Se presupune ca acesta isi trage originile dintr-un joc asemanator jocului de table cu zaruri, practicat in Egiptul antic. Acesta purta numele de Senet si era jucat, de asemenea, pe o tabla, cu piese si zaruri. La baza vechimii jocului de table stau dovezile descoperite in urma sapaturilor arheologice, in urma acestora fiind descoperite numeroase piese ale jocului. Revenind in prezent, jocul de table este jucat si astazi, in toata lumea. In ciuda timpului, acesta a rezistat si este practicat, in continuare de milioane de jucatori pasionati de table, sub diferite variante de joc. Noi incercam, in cativa termeni simpli, sa aratam cum se joaca tablele si sa explicam regulile jocului.

Ce este jocul de table?
Jocul de table este o tabla formata din 12 sageti pictate, cu 30 de piese de joc si 2 zaruri. Zarurile, in jocul de table, sunt doua cuburi, care, pe fiecare parte a acestora, au reprezentate diferite numere, de la 1 la 6. Zarurile sunt aruncate in partea dreapta a tablei de joc. In cazul in care zarurile depasesc jumatatea drepta a zonei de joc, se realizeaza o noua aruncare.

Obiectivul jocului
Scoaterea pieselor in afara tablei de joc. Primul jucator care reuseste sa scape de toate piesele din joc, respectiv din casa lui, castiga.

Mod de joc
In principal, la un joc de table iau parte 2 jucatori, insa exista exceptii, in functie de varianta jocului, cand pot participa mai mult de 2. Pregatirea jocului nu dureaza mai mult de un minut, iar durata acestuia poate fi intre 5 si 30 de minute.

Primul pas in jocul de table este aruncarea zarurilor. Aruncarea se va efectua de fiecare jucator in parte, iar cel care obtine suma cea mai mare, respectiv punctele rezultate din zaruri, incepe startul jocului. In cazul in care jucatorii obtin acelasi punctaj se repeta aruncarea zarurilor.

Al doilea pas consta in mutarea pieselor. Mutarea care urmeaza a fi realizata depinde doar de numerele iesite din aruncarea zarurilor la noroc. Pentru a intelege mai bine cum merge jocul, se ia un exemplu in care numerele zarurilor aruncate formeaza perechea 4-3. Rezultatul respectiv ii permite jucatorului doua variante de mutare a piesei de joc: poate muta piesa 7 spatii sau una dintre piese 4 spatii, plus inca o piesa mutata 3 spatii. Piesele sunt si trebuie rotate doar in cerc si doar conform numerelor reiesite din zarurile aruncate. Jucatorul poate scoate piesa adversarului pe bara, in cazul in care acesta poate efectua o mutare care ii permite plasarea piesei lui in locul in care adversarul are mutata deja doar o piesa. Bara se afla la mijlocul tablei de joc si ocupa loc pentru piesele din afara jocului, piese care vor reintra in joc, din momentul in care pot ocupa un loc ramas liber din casa adversarului. Mutarea unei piese mai poate fi realizata doar pe un loc liber al tablei de joc. Desigur, adversarul ar putea evita aceasta "capcana" prin incercarea obtinerii unui punct. Un punct reprezinta ocuparea unui triunghi pe tabla de joc. Punctul este format prin adunarea mai multor piese de joc pe acel spatiu. Astfel, adversarul este protejat, jucatorul neputand muta nici o piesa in punctul format. Exista situatii cand aruncarea zarurilor poate fi diferita. Spre exemplu, jucatorul poate face o mutare conform zarurilor aruncate( 2), insa exista si posibilitatea ca doar un numar( zar) sa fie mutat. In situatia in care jucatorul nu poate realiza nici o mutare, acesta este obligat de a sta o tura, timp in care celalalt jucator poate continua jocul. Mai exista si varianta zarului dublu, cu care pot fi realizate patru mutari. Ca si in cazul celor 2 zaruri, cand zarul dublu nu permite jucatorului de a face o mutare, acesta va trebui sa stea maxim 4 ture, inainte de a putea reincepe sau continua jocul. Un blocaj poate avea loc atunci cand jucatorul a reusit sa ocupe 6 spatii consecutive. Astfel, acesta poate bloca adversarul. Jucatorul poate inchide tabla in momentul in care fiecare spatiu din cele 6 ocupate contin minim cate doua piese. El va continua jocul pana cand un loc( spatiu) va fi aliberat, adica mai putin de o piesa pe spatiu.

Dubla reprezinta formarea unor perechi identice ca numar, rezultate din aruncarea zarurilor( 2-2). Jucatorul care reuseste o astfel de dubla poate realiza 4 mutari, mutari duble fata de cele 2 obisnuite. Spre exemplu, daca jucatorul scoate o dubla de 2-2, atunci el poate realiza o mutare de 4 ori 2 spatii. In timpul jocului, un jucator poate ridica miza, prin dublare, insa doar inainte de aruncarea zarurilor. Cel care este de acord cu dubla are dreptul la urmatoarea dublare a mizei. Jucatorul care nu accepta dubla, iese din joc si pierde un punct. Dupa dubla, poate avea loc redublarea (marirea mizei anterioare). Refuzarea acesteia de catre jucator cere plata mizei dublate anterior. Jucatorul care accepta redublarea poate si are dreptul la dublarea urmatoarei mize de joc.

Scoaterea pieselor poate fi realizata doar dupa ce jucatorul a reusit sa isi mute toate piesele in casa. Piesele aflate in afara jocului sau pe bara vor trebui reintroduse pe tabla si abia apoi scoase definitiv din joc. Scoaterea pieselor se face cu ajutorul zarurilor, respectiv dupa numerele de pe zar.

1. Jucatorul care reuseste sa scape (scoata) toate piesele (15) de pe tabla de joc inainte ca adversarul sa mute cel putin o piesa, are parte de o victorie dubla (gammon).
2. Jucatorul care reuseste sa scoata toate piesele de la jocuriremi.net inainte ca adversarul sa scoata cel putin o piesa, avand totodata o piesa in casa jucatorului, are parte de o victorie tripla numita si backgammon.

Acum poti table si pe internet de pe computerul tau de acasa
Jocul de table poate fi jucat acum si online, pe numeroase site-uri dedicate jocurilor de noroc. Pana la urma, tablele sunt jocuri de noroc, ca cele de aparate si sloturi de casino, in care jucatorul poate juca pe bani reali, in cazul in care se doreste a avea parte de castiguri, sau se poate juca pe bani virtuali, pentru o mai buna cunoastere si pregatire a jocului in viitor. Exista site-uri care ofera promotii si bonusuri la inscriere, incurajand si atragand astfel jucatorul sa ia parte la joc. Majoritatea jucatorilor prefera jocul de table online, unde au posibilitatea de a cunoaste si chiar vorbi cu persoane noi, de peste tot in lume.


JocuriRemi.net | Jocuriremi.net Copyright 2007 - 2018 | On Google+ | Instructiuni Securitate Remi | Jocuri Remi Privacy Policy | Joaca Responsabil